radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Κυριακή, Μαΐου 29, 2005
Ενδελέχεια «Μέσα Μου Κρύβονται Άλλοι»
Το νέο album των Ενδελέχεια είναι στα δισκοπωλεία και εμείς βρήκαμε μια αξιόλογη κριτική για να σας το παρουσιάσουμε. Πηγή μας είναι το juke-box και συντάκτης αυτής ο Γιάννης Κουλουκάκος. Ευχαριστούμε πολύ!

Όγδοο άλμπουμ για μια από τις καλύτερες εν ενεργεία μπάντες της χώρας μας. Από τον πρώτο τους κιόλας δίσκο οι Ενδελέχεια είχαν αποδείξει ότι ήρθαν για να μείνουν και το έκαναν πιο έντιμα από κανέναν άλλον.
Στις 17 Μαΐου του 2005 παρακολούθησα τους Ενδελέχεια σε μια συναυλία στην οποία συμμετείχαν αρκετές και μάλιστα καλές μπάντες. Παρ' ότι λοιπόν οι συναυλίες δεν είναι το δυνατό σημείο τους, προς μεγάλη μου έκπληξη άκουσα τους περισσότερους από τους καλλιτέχνες που έπαιρναν μέρος να παραδέχονται ότι οι Ενδελέχεια είναι απ' τις ελάχιστες μπάντες που ακόμα και σήμερα ροκάρουν. Και μάλιστα ροκάρουν με την παλιά καλή έννοια, προσπαθώντας να μας ξυπνήσουν με την μουσική τους και να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα τους πάντα καυστικούς αλλά πάντα αληθινούς και επίκαιρους στίχους τους.
Τα ίδια ισχύουν και για το νέο τους album που μπορεί να μην έχει το απόλυτο hit ( τύπου Διαμαντένια Προβλήτα), αλλά αυτό το χρειάζονται άλλες μπάντες και όχι οι Ενδελέχεια.
Ψάχνοντας να βρω την παραφωνία του δίσκου, γιατί δυστυχώς πάντα υπάρχει, πρέπει να τονίσω την εκπληκτική, έως και ενοχλητική, ομοιότητα του «Δε Θέλω Να Θυμάμαι» με το «You Make Me Feel» των Archive, ίσως στην προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα γνωστό άκουσμα σε αυτούς που ψάχνουν το εύκολο κομμάτι. Απ' την άλλη καλύτερο κομμάτι του δίσκου και ένα απ' τα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα είναι το «Εδώ Μωρή, Θα Λέγεσαι Μαρία». Σε αυτό το κομμάτι οι Ενδελέχεια για μια ακόμα φορά δείχνουν ότι κάποιες φορές ένα κομμάτι μπορεί να είναι τόσο καλό σε όλα τα επίπεδα ώστε να «τραβήξει στις πλάτες του» όλα τα υπόλοιπα του δίσκου. Και ασφαλώς τέτοια τραγούδια γράφουν μόνο μεγάλες μπάντες.
posted by Panos @ 19:35  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .