radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Μαΐου 26, 2005
"Όχι" στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα λόγω Eurovision!
Θεσμός έχουν γίνει πια οι αντιδράσεις των χωρών που αποτυγχάνουν στην Eurovision...Οι Ολλανδοί, μάλιστα, απογοητευμένοι από τη φετινή αποτυχία τους, σκέφτονται να αντιδράσουν ψηφίζοντας "όχι" στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Μπορεί η Ολλανδή Glennis Grace και το τραγούδι της, "My Impossible Dream", να θεωρούνταν φαβορί για την δεκάδα της φετινής Eurovision και να είχε συγκεντρώσει ιδιαίτερα θετικά σχόλια, τελικά, όμως, δεν κατάφερε καν να προκριθεί στον Τελικό, αφού στον Ημιτελικό τερμάτισε στην 15η θέση, συγκεντρώνοντας 53 βαθμούς.
Ο "συνασπισμός των κρατών της Ανατολικής Ευρώπης, που ψηφίζονται μεταξύ τους" είναι αυτό που εξόργισε το 71%, σύμφωνα με έρευνα, των Ολλανδών, καθώς "είναι ένα παράδειγμα του ότι η δύναμη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει μετατοπιστεί στην Ανατολή".
Έτσι, στο Δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, που θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου, στον κατάλογο των χωρών που προβλέπεται πως θα ψηφίσουν "όχι" (σ' αυτόν ανήκει και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία), προστίθεται και η Ολλανδία.
Αυτό να δούμε και να μην το πιστεύουμε.
Ένας απο τους λόγουσ πάντως που ακούγεται πως οι υποστηρικτές του θεσμού δεν υποστήριξαν την Ολλανδική συμμετοχή ήταν πως στη συγκεκριμένη χώρα δεν αποτελεί και κάτι πολύ σημαντικό και έτσι θέλησαν να την "τιμωρήσουν". Μετά τη συγκεκριμένη έρευνα όμως τα πάντα ανατρέπονται, αλλά ακόμα και αν ψηφίσουν με αυτό το κριτήριο, το γεγονός αυτό δεν παύει να είναι πολύ περίεργο!
posted by Panos @ 02:29  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .