radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Μαΐου 26, 2005
Αθήνα και Θεσσαλονίκη ερίζουν για τη διοργάνωση της Eurovision
Σε κόντρα... Βορείων - Νοτίων εξελίσσεται η νίκη τής Έλενας Παπαρίζου στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, καθώς Θεσσαλονίκη και Αθήνα ερίζουν για τον τόπο διεξαγωγής τής διοργάνωσης του 2006. Η ΕΡΤ πάντως προαναγγέλλει Αθήνα.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης αναφέρει ότι «σκοπεύει να διοργανώσει τον διαγωνισμό τραγουδιού στην Αθήνα, λαμβάνοντας υπ' όψιν της και την ήδη εκπεφρασμένη επιθυμία της Eurovision να συνδυαστεί το γεγονός με τις Oλυμπιακές Εγκαταστάσεις και τις υποδομές που προσφέρει η πόλη των Αθηνών».

Εντούτοις, σημαντικοί παράγοντες και από τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ήδη προτείνει τη Θεσσαλονίκη, ακόμα και με επιστολές στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. «Εμείς θα το διεκδικήσουμε· ο πρωθυπουργός είναι από τη Θεσσαλονίκη και δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια αλλά πρέπει να περάσουμε και στην πράξη», δήλωσε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Η Αθήνα έχει 'εισπράξει' τόσο μεγάλη αίγλη από τους Oλυμπιακούς Αγώνες, που όλος ο κόσμος θα τη θυμάται για τα επόμενα τριάντα χρόνια. Γιατί να μη δώσουμε την ευκαιρία προβολής και στην περιφέρεια;», τονίζει ο κ. Μαγκριώτης.
O εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, η οποία συνδιοργανώνει την εκδήλωση σε συνεργασία με την EBU, κ. Γιώργος Χουλιάρας επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Τα Νέα ότι «δεν τίθεται ζήτημα προδιαγραφών» για τον χώρο που θα επιλεγεί, παρά μόνο ότι η παραγωγή θα πρέπει να γίνει σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας (η ΕΡΤ απέκτησε ψηφιακές υποδομές, λόγω των Oλυμπιακών Αγώνων).
Η οριστική απόφαση για τον χώρο πραγματοποίησης του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί περίπου στις 25 Ιουνίου. Το κλειστό Μπάσκετ στην Πυλαία και το Καυταντζόγλειο είναι οι προτεινόμενοι χώροι για τη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αττική οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες.
in.gr
posted by Panos @ 02:22  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .