radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Κυριακή, Αυγούστου 31, 2008
Τραγουδάμε για το πράσινο...

Μεγάλη συναυλία για τα δάση, με 15 κορυφαίους καλλιτέχνες, συνδιοργανώνουν στις 22 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο ο ΣΚΑΪ 100.3, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ο ραδιοφωνικός σταθμός Μελωδία.

Κεντρικό σύνθημα της συναυλίας: "Μαζί τραγουδάμε για το πράσινο, τραγουδάμε για τη ζωή"

Τα εισιτήρια διατίθενται στα Metropolis και στην ιστοσελίδα ticketservices.gr, στην τιμή των 10€.

Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στη συναυλία είναι οι: Χάρις Αλεξίου, Γιωργος Ανδρέου, Σταμάτης Κραουνάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανόλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Μπαμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, και Μαρία Φαραντούρη.

Την ίδια ημέρα ο ΣΚΑΪ 100.3 διοργανώνει ραδιομαραθώνιο για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Τα χρήματα από τη συναυλία και το ραδιομαραθώνιο, θα συγκεντρωθούν στο λογαριασμό του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Στη συνέχεια θα δοθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης για το "Ταμείο Δασών".

posted by Panos @ 15:24  
Από σήμερα τα σπουδαία για τα αθλητικά ραδιόφωνα!
Ξεκινάει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και είναι στην τσίλια τόσο οι παλιές όσο και οι νέες δυνάμεις του κλάδου. Προσπαθούν, πάντως, να παρουσιάσουν και ένα... εξωγηπεδικό προφίλ, για να συγκινήσουν ευρύτερες μάζες. Βλέπε, για παράδειγμα, τον Sentra FM 103,3 που κάθε Δευτέρα βράδυ 11 με 1 θα φιλοξενεί τους ηθοποιούς Παρτσαλάκη, Βούρο και Χαλκιά (από 22 Σεπτεμβρίου, γιατί ως τότε έχουν παραστάσεις), κάθε Σάββατο πρωί 11 με 12 τις Ολγα Νικολαΐδου και Αγγελική Αρκάδη στο «Goal and the City» (ήτοι αθλητισμός συν πολιτισμός) και κάθε Παρασκευή βράδυ το «Ραντεβού στα κουφά» με Αντζελα Βέργη και Γιώργο Πράτανο, όπου θα «ζευγαρώνουν» κυρίες που γκρινιάζουν για τη γηπεδομανία των συντρόφων τους και κύριοι που δεν έχουν σύντροφο λόγω της γηπεδομανίας τους. Τέτοια σχέση, πιο επικίνδυνη κι απ' το Ανόρθωση-Ολυμπιακός μού μοιάζει!

Ο ARENA FM 89,2 από την άλλη, το τραβάει ακόμη περισσότερο το σκοινί, μιας και αυτοπροσδιορίζεται ως «ανδρικό ραδιόφωνο» (Men's Radio στη γλώσσα των προγόνων μας). Αυτό μας κάνει «όχι τελείως αθλητικός σταθμός, θέλουμε να έχουμε και 5 ανησυχίες, θέλουμε να ρίξουμε βάρος και στην ψυχαγωγία», όπως λένε και οι άνθρωποί του. Βλέπε κάθε μέρα 12 με 2 το μεσημέρι το δίδυμο Βασίλη Σαμπράκου με τον ηθοποιό και σεναρίστα Γιώργο Καπουτζίδη (ξέρει κι από μπάλα όμως, μιας και ο πατέρας του ήταν παράγοντας του Πανσεραϊκού) και την γκεστ παρουσία στο πρόγραμμα των Αλέξανδρου Ρήγα, Δήμητρας Παπαδοπούλου και Δήμητρας Ματσούκα. Αν όλα πάνε καλά, η Ματσούκα θα κάνει και ολόκληρη εκπομπή το Σάββατο. Μαύρα μεσάνυχτα εννοείται, γιατί όποιος περιμένει απ' τη Δημητρούλα να σηκωθεί πριν απ' το απομεσήμερο...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ οι καινούριοι παίκτες; Από πού θα κερδίσουν ακροαματικότητες, μιας και αρχίζουν απ' το μηδέν; Η απάντηση είναι απλή: Αφού ο Sport FM χτυπιέται δύσκολα (στην αρχή τουλάχιστον), θα «κανιβαλίσουν» το ποσοστό της ΕΡΑ Σπορ. Αυτό το «ενιαράκι» στις ακροαματικότητες, που καμιά φορά γινόταν και διψήφιο. Το κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο είναι για την ώρα ακέφαλο, μιας και αποχώρησε (θα κάνει εκπομπή 1 με 3 το μεσημέρι στον Sentra) ο επικεφαλής του Νίκος Ασημακόπουλος. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας είπε ότι δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε μια σειρά αιτημάτων του (από τηλεφωνήτριες μέχρι ανταποκριτή στη Θεσσαλονίκη), ότι ο πρόεδρος Παναγόπουλος δεν εκτίμησε τι έχει γίνει στην ΕΡΑ Σπορ στην τελευταία επταετία, ούτε τι κινδυνεύει να χαθεί και ότι δεν ήθελε να γίνει συμμέτοχος στον εκφυλισμό της.

πηγή: Χρήστος Ξανθάκης - Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
posted by Panos @ 15:02  
Σάββατο, Αυγούστου 30, 2008
Athensradio.gr - καίνούργια πρόταση στα fm του internet!

Εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησε την λειτουργία του ένας νέος διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός από την Αθήνα, o athensradio.gr!

Χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή τη προσπάθεια, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το πρόγραμμα του μας κερδίζει προς το παρόν (ελπίζουμε και προς το μέλλον).

Αυτή τη περίοδο, όπως διαβάζουμε και στην ιστοσελίδα τους, ψάχνουν για συνεργάτες. Ελπίζουμε λοιπόν να ετοιμάσουν κάτι καλό και διαφορετικό...

Σύντομα νεότερα..!
posted by Panos @ 20:36  
Η βελόνα στους 99,5 - To νέο πρόγραμμα του CITY 99.5
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του ραδιοσταθμού City 99,5, που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

05.00-06.00: Η «Πρώτη Καλημέρα» με τον Παναγιώτη Δρίβα.

06.00-08.00: «Μη με ξυπνάς από τις έξι», λένε ο Δημήτρης Σούλτας και η Στέλλα Θεοδώρου.

08.00-10.00: «Ο Σφυγμός της Μέρας», το πρωινό αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του City 99,5, με το Φοίβο Καρζή. Την πρώτη ώρα, η επικαιρότητα συνοπτικά και αιχμηρά, για όσους θέλουν να έχουν την αίσθηση των γεγονότων στην προοπτική της ημέρας. Μετά τις 9, μια δεύτερη ανάγνωση όσων συμβαίνουν στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ο Παύλος Τσίμας προσεγγίζει το βάθος των γεγονότων ως έκτακτος ειδικός αναλυτής.

10.00-11.00 (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ): «Εν τούτω City», με τη Λιάνα Κανέλλη και το Σεραφείμ Κοτρώτσο.

11.00-12.00 (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ): Ο Γιάννης Προβής και ο Μανόλης Κοττάκης είναι «Οι Αναποφάσιστοι». Άλλοτε συμφωνούν, άλλοτε διαφωνούν και πάντοτε θέτουν τα ερωτήματα του πολίτη στους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας.

10.00-12.00 (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ): Ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Στέφανος Μάνος συναντιούνται στο στούντιο του City 99,5.

12.00-12.30: Ο «Δούρειος Ήχος» του Τζίμη Πανούση έρχεται στο City 99,5.

12.30-14.00: Ώρα για «Παιδική Χαρά» με το Γιώργο Πανόπουλο και τη Σοφία Κιντή.

14.00-15.00: «Η άκρη του νήματος». Τα γεγονότα στις 2, με το Χρήστο Μαχαίρα.

15.00-17.00: Ο Γιάννης Λώλος και η Δήμητρα Κακαουνάκη με σχόλια και μουσικές επιλογές.

17.00-18.00: Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης τα βλέπει «Ανάποδα».

18.00-20.00: «Το μικρό City στο λιβάδι» με το Γιάννη Νένε.

20.00-22.00: Είναι «Η μέρα με τη νύχτα», με τον Πάνο Πολυζωίδη και τον Τέο Ιωάννου.

22.00-24.00: «Traveller», με το Φίλιππο Πετρίδη.

24.00-02.00: Η Λουκία Σούπουλη κάνει συντροφιά με μουσικές επιλογές στη «Νυχτερινή Λεωφόρο».

02.00-05.00: Καλή μουσική, non-stop για τη βαθιά νύχτα και τους πιστούς της.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

06.00-08.00: «Μουσική σαν ιστορία». Τη διαλέγει ο Νίκος Κιούσης.

08.00-10.00: Η Νατάσα Μπαστέα και η Μαρία Νταλιάνη ανοίγουν το «City Weekend».

10.00-12.00 (ΣΑΒΒΑΤΟ): «Από την πόλη έρχομαι» και ακούω το Χρήστο Φερεντίνο.

10.00-11.00 (ΚΥΡΙΑΚΗ): Η Γιούλα Ράπτη γράφει το «Λεξικό του City».

11.00-12.00 (ΚΥΡΙΑΚΗ): «Ω, τι κόσμος μπαμπά!» με τον Κώστα Αργυρό.

12.00-14.00 (ΣΑΒΒΑΤΟ): Ο Ηλίας Μαμαλάκης γυρίζει τα τραπέζια του κόσμου «Με πηρούνι και με φτυάρι».

12.00-14.00 (ΚΥΡΙΑΚΗ): Εκείνοι που μιλούν σπάνια είναι καλεσμένοι του Λάμπη Ταγματάρχη στο στούντιο του City 99,5 για τη «Συνέντευξη της Κυριακής».

14.00-15.00: Το «Μαγκαζίνο» του Σαββάτου και της Κυριακής, με τον Αιμίλιο Περδικάρη.

15.00-17.00 (ΣΑΒΒΑΤΟ): Το απόγευμα του Σαββάτου ξεκινάει το «Magic Bus» από το σταθμό του City 99,5. Στη θέση του οδηγού ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε ένα δίωρο αυτοσχεδιασμό με λόγια και μουσικές.

15.00-17.00 (ΚΥΡΙΑΚΗ): Ο παλμός της εξέδρας από το αθλητικό επιτελείο του City 99,5 με επικεφαλής τον Άρι Νικολάκη.

17.00-18.00: «Αλέ ρετούρ» στον κόσμο της μουσικής και τις μουσικές του κόσμου, με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο.

18.00-20.00 (ΣΑΒΒΑΤΟ): Ο Μιχάλης Αδάμ και ο Στράτος Φαναράς και το «Πάρτο αλλιώς».

18.00-20.00 (ΚΥΡΙΑΚΗ): Ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης επιστρέφει στις θρυλικές στιγμές της μεγάλης οθόνης, κάνει ζουμ στους πρωταγωνιστές και διηγείται «Κινηματογραφικές Ιστορίες».

20.00-22.00: «Επικίνδυνες αποστολές» με την Έλενα Παπαβασιλείου.

22.00-24.00 (ΣΑΒΒΑΤΟ): «City lights». Ο Θοδωρής Τσαντούλας ανάβει τα φώτα της πόλης με τις μουσικές επιλογές του.

22.00-24.00 (ΚΥΡΙΑΚΗ): «City live». Μια έκπληξη και μια πρόσκληση του City 99,5 στους νέους που αγαπούν να ακούνε και να παίζουν μουσική. Νεανικοί ήχοι σε απευθείας μετάδοση από τη σκηνή του Bar Guru Bar.

posted by Panos @ 20:34  
Κυριακή, Αυγούστου 24, 2008
Sportime FM: Σε «Εξέδρα FM» από φθινόπωρο
Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το νέο πρόσωπο του Sportime FM, ο οποίος, από το φθινόπωρο, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μετονομασθεί σε «Εξέδρα FM», συμπληρώνοντας την κίνηση του ομίλου ΔΟΛ στο χώρο της αθλητικής ενημέρωσης.
posted by Panos @ 12:03  
Οριστικό τέλος για το Radio Gold
Οριστικό τέλος για το Radio Gold από τα ερτζιανά.Μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Radio Gold (ΑΠΟ ΤΙΣ 18/8/08 ΤΟ RADIO GOLD ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΤΑ FM. AKΟΥΣΤΕ ΜΑΣ LIVE 24/7 ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ) και με την αλλαγή στο λογότυπο ο Μαστοράκης ουσιαστικά αποχαιρετάει τα FM και ο σταθμός του θα εκπέμπει μόνο στο διαδίκτυο.

Να θυμήσουμε ότι ο Μαστοράκης επί 2-3 χρόνια φώναζε από το site του και κατηγορούσε τη μισή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι του έκλεισαν το ραδιόφωνο. Με την αλλαγή κυβέρνησης του δίνουν βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας (είχε ήδη ανοίξει παράνομα και εξέπεμπε αρχικά στους 105,4 και στη συνέχεια στους 103,3 μιας και η παλιά του συχνότητα 105 άνηκε πια στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ) και όλοι νόμιζαν ότι θα συνέχιζε να εκπέμπει κανονικά... Αλλά τα λεφτά είναι πολλά και έτσι πουλήθηκε στον ΠΗΓΑΣΟ και σε λίγες μέρες στους 103,3 θα ακούμε Sedra FM...

Πηγή: hellastv.blogspot.com/
posted by Panos @ 11:54  
Επιστροφή στο..ραδιόφωνο!
Πέρασε ο δεκαπενταύγουστος και άρχισαν οι επιστροφές... Την αρχή έκανε ο Θύμιος Καλαμούκης με τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη και την ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια. Από τη Δευτέρα 18 Αυγούστου ξεκίνησαν κανονικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στο blog http://ellhnofreneia.blogspot.com/. Σε λίγο περιμένουμε και την Τηλεοπτική Ελληνοφρένεια η οποία θα αρχίσει το Σεπτέμβριο.
posted by Panos @ 11:52  
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ Του Κώστα Ταχτσή
Μια σπάνια ηχογράφηση από το αρχείο του Τρίτου Προγράμματος
Από τη Δευτέρα, 25 Αυγούστου, στις 5 το απόγευμα
Στην εκπομπή Θεατρικές Ερμηνείες


Το τρίτο στεφάνι ήταν το μυθιστόρημα που καθιέρωσε τον Κώστα Ταχτσή στο χώρο της μεταπολεμικής ελληνικής λογοτεχνίας. Ένα βιβλίο ιδιαίτερα αγαπητό στο ευρύ κοινό, που γνώρισε πολυάριθμες εκδόσεις και μεταφράστηκε σε ξένες γλώσσες. Το 1978, Το τρίτο στεφάνι ηχογραφήθηκε και μεταδόθηκε σε συνέχειες από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε σκηνοθεσία και ραδιοφωνική διασκευή Γιώργου Παυριανού και μουσική επιμέλεια Δημήτρη Λέκκα, με τις εξαιρετικές ερμηνείες της Ρένας Βλαχοπούλου και της Σμάρως Στεφανίδου.

Από τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, 20 χρόνια ακριβώς μετά την δολοφονία του Κώστα Ταχτσή, Το τρίτο Στεφάνι θα αρχίσει να μεταδίδεται και πάλι για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, από τις Θεατρικές Ερμηνείες, καθημερινά, Δευτέρα με Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Ο Κώστας Ταχτσής άρχισε να γράφει το τρίτο Στεφάνι στα 1960, όταν ξεκίνησε με μια βέσπα για το γύρο της Ευρώπης. Το έργο ολοκληρώθηκε στην Αυστραλία. Όταν όμως το έστειλε στην Ελλάδα για εκτύπωση απορρίφθηκε ως ακατάλληλο και ο Ταχτσής πραγματοποίησε ιδιωτική έκδοσή του στην Αθήνα, το 1962. «Ένα βιβλίο πνοής» χαρακτήρισε Το τρίτο στεφάνι ο Αλέξης Ζήρας, «ένα μυθιστόρημα που περισσότερο προβάλλει το ανθρώπινο πάθος σε όλες τις εκφάνσεις του. …Ο προπολεμικός κόσμος, τα χρόνια της Κατοχής και η αμέσως μεταπολεμική περίοδος διαγράφονται με έναν εξαιρετικά παραστατικό τρόπο μέσω των μεταβολών που υφίστανται τα άτομα από την εισβολή της ιστορίας στη ζωή τους».
posted by Panos @ 11:51  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .