radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2008
Οι πιο επιτυχημένες εκπομπές ανά ραδιοσταθμό
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ

Στον «Alpha 98,9» προηγείται το δίδυμο (8-10) των Δήμου Βερύκιου-Δημήτρη Σταυρόπουλου και στον «Αντ1 97,2», οι ακόμα πιο πρωινοί (6-8) και χιουμορίστες «Αδιάβροχοι». Στον «Σκάι 100,3» πάει πολύ καλά στις 6 το πρωί ο Γιώργος Ψάλτης αλλά κατόπιν αρχίζει η κατηφόρα. Η «Ελληνοφρένεια» πάντως διπλασιάζει τα ποσοστά που παραλαμβάνει, ενώ ψηλά κρατιέται και το μαγκαζίνο της Ακριβοπούλου που ακολουθεί αμέσως μετά. Ο Τζίμης Πανούσης αποτελεί το μεγάλο ατού του «City 99,5» -μαζεύει έως και δέκα φορές περισσότερους ακροατές από άλλες εκπομπές του σταθμού. Γιάννης Καλαμίτσης και Κατερίνα Σερέτη (6-9) αναγκάζουν πολλούς να συντονιστούν στη «ΝΕΤ 105,8» αποκλειστικά και μόνο για την εκπομπή τους. Οι κράχτες του «Real 97,8» είναι ο Τράγκας (8-10) και ο Χατζηνικολάου (10-12), αν και υψηλά νούμερα επιτυγχάνει και ο Γιώργος Γεωργίου (4-6 απόγευμα)- «μην ενθουσιάζεσαι με τη μαλακία που λες» είπε προχθές σε έναν ακροατή.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυριαρχούν οι εκπομπές που βγάζουν ακροατές στον αέρα. Στον «Arrena 89,2» συζητά μαζί τους ο Γιάννης Καραλής και στον «Sentra 103,3» ο Βαγγέλης Μπραουδάκης (νωρίς) και οι Θέμης Καίσαρης και Τσάρλυ τα βράδια. Στην «ΕΡΑ Σπορ 101,8», που σημειωτέον στις τελευταίες μετρήσεις είναι ο Νο 1 αθλητικός ραδιοσταθμός της χώρας, πάει καλά, όχι τόσο σε απόλυτα νούμερα όσο σε ποσοστά, η νυχτερινή εκπομπή του Πέτρου Μαυρογιαννίδη. Το ίδιο συμβαίνει και στον «NovaSport 94,6»: Περισσότεροι ακροατές το πρωί, μεγαλύτερα ποσοστά τη νύχτα.

ΜΟΥΣΙΚΑ

Ξένο ρεπερτόριο

Ο «Kosmos 93,6» κάνει τα πιο μεγάλα του νούμερα το απόγευμα με την καλή εκπομπή του Σάκη Τσιτομενέα, ενώ ο «Best 92,6» προς τα μεσάνυχτα, ώρα που η Κλεοπάτρα Φυντανίδου επιλέγει πρωτοποριακή dance. Γενικά οι μουσικοί ραδιοσταθμοί, από τον «Kiss 92,9» και τον «Hi Jack 96,6» έως τον «Red 96,3» και τον «Galaxy 92», βαράνε peak τις απογευματινές ώρες. Μοναδική εξαίρεση ο «Εν Λευκώ 87,7» με τον Κωνσταντίνο Τζούμα που το πετυχαίνει το πρωί (10-12). Δεν είναι και λίγο, ε; Στον «Love 97,5» η πιο πετυχημένη του εκπομπή είναι εκείνη του κάντρι-μαν Νίκου Γκαραβέλα (10-12 βράδυ).

Ελληνικό ρεπερτόριο

Πιο ζωντανά είναι τα απογεύματα. Το κοινό δείχνει να προτιμά «Δεύτερο 103,7» αλλά και Οδυσσέα Ιωάννου στον «Μελωδία 99,2» από τις 6 μέχρι και τις 8 και συντονίζεται αμέσως μετά στον «Δίεση 101,3». Στα άλλα ελληνικά ραδιόφωνα, τα λιγότερο... έντεχνα, η Ναταλία Γερμανού είναι το Νο 1 στον «Sfera 102,2», ο «Λάμψη 92,3» παραδόξως πηγαίνει πολύ καλά στις 6 και στις 7 το πρωί -την ώρα που επιστρέφουν οι ακροατές του από τις μεγάλες πίστες;-, ο «Ρυθμός 94,9» σαρώνει στις 8 το βράδυ που μεταδίδει το Top 10 των ακροατών. Και ο «Derti 98,6» επίσης το βράδυ είναι που μερακλώνεται. Βρε τι τραβάμε...

* Τις μεταμεσονύκτιες ώρες οι ακροατές επιθυμούν κουβεντολόι. Θέλουν κάποιον να ξενυχτά μαζί τους, κάνοντας ζωντανά εκπομπή. Εξ ου και πάνε καλά ραδιόφωνα όπως ο «Σκάι» (με το «Ανεμολόγιο») και η «ΝΕΤ» (με τον Μάνο Τσιλιμίδη) αλλά και οι αθλητικοί, που ανοίγουν τα μικρόφωνα τους στους φανατικούς οπαδούς.

πηγή: Ελευθεροτυπία
posted by Panos @ 09:46  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .