radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2008
Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι εργαζόμενοι

Αναδημοσίευση από το mediablog.gr

Το post που ακολουθεί ίσως προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά νιώθω πως είναι καιρός όλοι οι εργαζόμενοι στα δημοτικά μέσα να δουν την πραγματικότητα και όχι αποκλειστικά το συμφέρον τους.

Τώρα που η μετατροπή σε Α.Ε. των δημοτικών MME πήρε αναβολή για ένα χρόνο ίσως είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ΜΜΕ να καθήσουν κάτω, να συζητήσουν και να προτείνουν λύσεις για την εξυγίανση των μέσων που εργάζονται.

Γιατί καλώς ή κακώς όσο ιστορικός και να είναι ένας ραδιοσταθμός, όπως ο ΑΘΗΝΑ 984, ο FM100 ή το ΚΑΝΑΛΙ 1 δεν είναι δυνατόν να επιβιώνει αποκλειστικά από την επιχορήγηση του δήμου. Παράδειγμα εργασίας ο ΑΘΗΝΑ 984FM.
Ο σταθμός έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να είναι κερδοφόρος, είχε συσσωρευμένες ζημιές ο Αθήνα 21εκατομύρια ευρώ την οποία μείωσε σε 3,7 εκατομύρια ευρώ, μειώνοντας το κεφάλαιο του.
Έχει αποσυρθεί από τις μετρήσεις ακροαματικότητας, ύστερα από χρόνια φθίνουσας πορείας που τον είχε καθηλώσει σε ποσοστά της τάξης του 2-3% κι ελάχιστη επιρροή, παρά τις μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες.
ο σταθμός αδυνατούσε να αποφασίσει αν θέλει να λειτουργεί ως ενημερωτικό ραδιόφωνο πρώτης γραμμής ή με πρόγραμμα στραμμένο στα πράγματα του Δήμου.
Απασχολεί σχεδόν 260 δημοσιογράφους και τεχνικούς, ενώ εντύπωση κάνει το καθημερινό του πρόγραμμα στο οποίο με δυσκολία χωρούν όλοι οι προβεβλημένοι δημοσιογράφοι που συνήθως απασχολούνται από 2 ως 5 ώρες εβδομαδιαίως.
Την ώρα που ο σταθμός είναι ζημιογόνος, η τότε δήμαρχος αποφάσισε να δημιουργήσει δεύτερο -παράνομο- ξενόγλωσσο σταθμό, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρότι υπήρχε ήδη ο κρατικός ΦΙΛΙΑ. Ο σταθμός AIR 104,4 συνεχίζει να εκπέμπει με πρόγραμμα που καλύπτει 13 γλώσσες.
Επιπλέον, ο δήμος αποφάσισε, καθώς η προβολή του δεν ήταν αρκετή, να δημιουργήσει free press έντυπο, ενώ σχεδιάζει και web tv.

Σας φαίνονται λογικά όλα αυτά; Μήπως είναι ώρα οι ίδιοι οι πραγματικοί εργαζόμενοι του σταθμού να βάλουν κάτω τα πράγματα και να προτείνουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξορθολογισμού της λειτουργίας του σταθμού, μειώνοντας τους δεκάδες διευθυντές, εξορθολογίζοντας το πρόγραμμα, προτείνοντας πρόγραμμα αποχώρησης συνταξιοδοτημένων παλαιών αστέρων και εθελουσίας εξόδου πολυθεσιτών και μη και αποφασίζοντας επιτέλους ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος ενός δημοτικού ραδιοφώνου;

Δεν πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να προτείνουν λύσεις πριν ο σταθμός τους απαξιωθεί πλήρως και καταλήξει όπως ο ΞΕΝΙΟΣ ή ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με διαρκή προβλήματα και απολύσεις, ή ακόμη χειρότερα όπως το ΡΑΔΙΟ 5 και άλλα δημοτικά ραδιοφωνα που κατέληξαν ιδιωτικοί σταθμοί;

Εκτός κι αν προτιμούν να καταλήξουν δημοτικοί υπάλληλοι σε γραφεία τύπου νεκροταφείων του δήμου και άλλων υπηρεσιών. Το φαντάζεστε 216 δημοσιογράφοι να μεταταχθούν σε γραφεία τύπου του Δήμου.

Ώρα λοιπόν για τολμηρές αποφάσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους, πριν να είναι αργά. Γιατί αυτοί που θα πληρώσουν πρώτοι το μάρμαρο είναι αυτοί που εργάζονται περισσότερο κι όχι οι χαμαιλέοντες μεγαλοδημοσιογράφοι που επιβιώνουν ανεξαρτήτως των αλλαγών στην Πλατεία Κοτζιά. Τα δημοτικά ραδιόφωνα μπορούν να σωθούν, εφόσον εξυγιανθούν…

posted by Panos @ 21:17  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .