radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2008
Οικονομική κρίση εναντίον ψηφιακού ραδιοφώνου
Προβλήματα αντιμετωπίζει η καθιέρωση της ψηφιακής ραδιοφωνίας στην Ιρλανδία, καθώς το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών ραδιοφωνικών εταίρων για το εγχείρημα μειώνεται. Ο κρατικός φορέας RTÉ και οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, συμπεριλαμβανομένων των Today FM, FM104 και NewsTalk, συμμετέχουν από το 2006 σε μια τριμερή δοκιμαστική πλατφόρμα DAB (digital audio broadcasting). Όταν η δοκιμή ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, οι επιχειρηματικοί εταίροι φέρονται διατεθειμένοι να διακόψουν την ενασχόλησή τους με το πείραμα.

Η πλευρά των ιδιωτικών σταθμών αποδίδει σε οικονομικούς λόγους την μη προώθηση του ψηφιακού ραδιοφώνου, καθώς προβλέπεται αύξηση του κόστους εκπομπής για τους ραδιοσταθμούς σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία. Προβληματισμός επικρατεί επίσης ανάμεσα στους από «κύριους παίκτες» για το κατά πόσο το DAB είναι ικανό να προσελκύσει ακροατήριο, δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα ραδιόφωνα αυτοκινήτου λειτουργούν μόνο στα FM.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Ολλανδία, όπως σχολιάζει ο Andy Sennitt από το ολλανδικό Media Network, που παραθέτει το δημοσίευμα. Η οικονομική κατάσταση οδηγεί στη δυσκολία εύρεσης επενδυτών σε νέες υπηρεσίες, αλλά και της απαραίτητης διαφημιστικής αγοράς για να τις υποστηρίξει.
posted by Panos @ 10:05  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .