radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Οκτωβρίου 08, 2008
Βοήθεια από τις ΗΠΑ προς ραδιοσταθμούς της Γεωργίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν στην ενίσχυση της Γεωργίας προκειμένου να επαναλειτουργήσει τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που βομβαρδίστηκαν και λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών με τη Ρωσία. «Η βοήθεια θα συνεισφέρει στην επαναλειτουργία των ραδιοσταθμών και τη μετάδοση αξιόπιστης και αδέσμευτης πληροφόρησης στους κατοίκους», σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τιφλίδα. Όλοι μαζί οι σταθμοί κάλυπταν το 30% της Γεωργίας, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος.

Στην Αμπχαζία, μία από τις αμφισβητούμενες περιοχές της Γεωργίας, η πληροφόρηση ελέγχεται κατά κόρον από τις αρχές της επαρχίας. Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών και των λεηλασιών από ρωσικές δυνάμεις και άλλους, οι πυλώνες εκπομπής της Φωνής της Αμπχαζίας στις πόλεις Γκόρι, κοντά στη Νότια Οσετία, και Zugdidi, έξω από την Αμπχαζία, υπέφεραν καταστροφές. Ο σταθμός ήταν μια εναλλακτική στα ελεγχόμενα από τις Αμπχαζικές αρχές media.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε επιχορήγηση στη Φωνή της Αμπχαζίας, επιτρέποντάς της να αποκαταστήσει έναν από τους βομβαρδισμένους πομπούς και να αντικαταστήσει διάφορα άλλα κατεστραμμένα τμήματα. Με τη βοήθεια αυτή, ο σταθμός κατάφερε να ξαναβγεί στον αέρα

Η λεηλασία των ραδιοφωνικών σταθμών στη Γεωργία άφησε αρκετούς χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Η επιχορήγηση ήταν μέρος των επιχορηγήσεων της Δημοκρατικής Επιτροπής της πρεσβείας, που χορηγεί ποσό ύψους 24.000 δολαρίων σε μη κυβερνητικούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εργάζονται για να προάγουν την δημοκρατική ανάπτυξη. Τα χρήματα υποστηρίζουν συγκεκριμένες προσπάθειες να ισχυροποιηθούν τα media, η κοινωνία των πολιτών, η επίλυση κρίσεων και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένας άλλος σταθμός στο Zugdidi, το Radio Atinari, εκπέμπει με ένα ακροατήριο περίπου 500.000 . Ο σταθμός είναι ο μοναδικός επαγγελματικός και ανεξάρτητος ραδιοσταθμός στην περιοχή. Πριν τις προεδρικές εκλογές, τον Ιανουάριο του 2008, ο σταθμό εξέπεμπε τα debate των υποψηφίων και προσέφερε αδέσμευτες αναλύσεις των προεκλογικών κινήσεων. Οι ρωσικοι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν την κεραία και τον πομπό του σταθμού και οι Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις, κλέβοντας έναν πομπό, έναν ενισχυτή, το σύστημα εναλλαγής, τον επεξεργαστή σήματος FM και άλλα κομμάτια του εξοπλισμό, οδηγώντας το σταθμό στη διακοπή της λειτουργία του. Με την επιχορήγηση που του δόθηκε, ο σταθμός αντικαθιστά τον εξοπλισμό τους και σχεδιάζει να επιστρέψει στον αέρα σύντομα. Αντίστοιχη ήταν και η ενίσχυση του ραδιοσταθμού Radio Tiraleti.

Πηγή: State Department
posted by Panos @ 21:06  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .