radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30, 2008
Αθήνα 9.84: Σενάρια για αναδιάρθρωση και απόλυση εργαζομένων
Σημαντικές αλλαγές, με επιπτώσεις στα εργασιακά των υπαλλήλων της δημοτικής ραδιοφωνίας της Αθήνας, αποκλείπτει σε άρθρο του το blog PressMME. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δημοτική αρχή φαίνεται να αναζητή ριζική λύση στη μαύρη τρύπα των οικονομικών του«Αθήνα 9,84», καθότι οι κατά περιόδους μικροπαρεμβάσεις δεν φαίνονται ικανές να δώσουν αποτέλεσμα και η μόνη λύση φαίνεται να είναι η απομάκρυνση αριθμού εργαζομένων. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τρία βήματα:

Το πρώτο βήμα έγινε με την εθελούσια μετάταξη εργαζομένων του σταθμού σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, Οι 30 και πλέον υπάλληλοι ήταν κυρίως διοικητικοί και πρόκειται να τους ακολουθήσουν άλλοι περίπου δέκα, μεταξύ των οποίων και παραγωγοί και δημοσιογράφοι.

Το δεύτερο βήμα θα είναι να κληθούν όσοι εργαζόμενοι του σταθμού έχουν και άλλη ή άλλες αμειβόμενες θέσεις στο δημόσιο, να επιλέξουν μία , ενώ εκείνοι που έχουν περισσότερες από τρεις αμειβόμενες θέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα κληθούν να διευκολύνουν το σταθμό με την αποχώρησή τους.

Το μεγάλο «μπαμ» όμως αναμένεται να γίνει με την προβλεπόμενη από τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων μετατροπή της Δημοτικής Επιχείρησης του «984» σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PressΜΜΕ, εξετάζονται σενάρια γι΄αυτό, με επικρατέστερο να κλείσει η Δημοτική Επιχείρηση και ταυτόχρονα να ξεκινήσει τη λειτουργία της η Ανώνυμη Εταιρεία από μηδενική βάση. Δηλαδή η νέα εταιρεία θα προσλάβει σημαντικά λιγότερους από τους σήμερα εργαζόμενους στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 984». Που σημαίνει ότι θα «κλάψουνε μανούλες». Χρονικός ορίζοντας για όλα αυτά είναι το επόμενο εξάμηνο.
posted by Panos @ 21:02  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .