radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Οκτωβρίου 04, 2008
Ο Νίκος Γκαραβέλας σε ραδιοφωνικό δίκτυο των ΗΠΑ

Ιστορία στο ραδιόφωνο γράφει γι’ άλλη μια φορά ο Νίκος Γκαραβέλας (Love Radio 97,5 FM).

Μετά τη βράβευσή του από το Country Music Association Nashville TN ως ο Καλύτερος Ραδιοφωνικός Παραγωγός στον Κόσμο, ο Νίκος αποδέχτηκε την πρόταση που του έκανε ο 650AM WSM – The Legend, ένας από τους ιστορικότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στον κόσμο, ώστε να έχει τη δική του εκπομπή, η οποία θα μεταδίδεται σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής από τη συχνότητα του WSM και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του Internet και του Satellite Radio. Η πρώτη εκπομπή θα μεταδοθεί στις 5 Οκτωβρίου στη 01.00 τα ξημερώματα ώρα Nashville (09.00 πρωί Κυριακής 5 Οκτωβρίου ώρα Ελλάδας).

Το ξεχωριστό μουσικό ύφος, η ποιότητα και ο μοναδικός ερωτικός λόγος εντυπωσίασαν τους παράγοντες του WSM, ενώ η βράβευση του Νίκου Γκαραβέλα από το CMA με το Best International Broadcaster Award, αλλά και η επιτυχημένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη εκπομπή του ήταν τα βασικότερα κίνητρα της πρότασής τους.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού και γενικότερα του ευρωπαϊκού ραδιοφώνου που ένας παραγωγός εκτός ΗΠΑ λαμβάνει μία τέτοια τιμή και αναγνωρίζεται η δυναμική της εκπομπής του και κατά συνέπεια το ελληνικό ραδιόφωνο.

Ο 650AM WSM – The Legend ιδρύθηκε το 1925 και ύστερα από 83 χρόνια λειτουργίας και με 73 εκατομμύρια ακροατές μόνο στις ΗΠΑ, καθώς και με παγκόσμια εμβέλεια, παραμένει ο ισχυρότερος και σημαντικότερος ραδιοφωνικός σταθμός στον κόσμο, δικαιολογώντας τον τίτλο του «Ο θρύλος».

Είναι ο σταθμός που ίδρυσε το Grand Ole Opry, το πρώτο μουσικό θέατρο στον κόσμο. Aπό το στούντιό του έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής του αιώνα, χιλιάδες αιτήσεις πρόσληψης κατατίθενται καθημερινά, αλλά η διοίκηση εμμένει στο σχήμα των μόλις έξι ραδιοφωνικών παραγωγών, που ο καθένας τους αποτελεί ένα ξεχωριστό και σημαντικό κεφάλαιο στον χώρο της Country μουσικής και του ραδιοφώνου.

Όταν μία εκπομπή στον WSM αποτελεί όνειρο για χιλιάδες κόσμου, ο Έλληνας Νίκος Γκαραβέλας κέρδισε με την προσωπικότητα και την ήδη επιτυχημένη εκπομπή του στον Love Radio 97,5 μία θέση στην ιστορία του παγκόσμιου ραδιοφώνου.

Μόλις πρόσφατα βραβεύτηκε με το 2008 NAB Marconi Award ως ο Θρυλικός Σταθμός της Χρονιάς. Το βραβείο αυτό καθιερώθηκε από το 1989 και ονομάστηκε έτσι από τον εφευρέτη και νικητή βραβείου Νόμπελ Guglielmo Marconi. Τα NAB Marconi Radio Awards απονέμονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μόνο μία φορά για την εξαιρετική προσφορά τους και τις εξέχουσες ραδιοφωνικές προσωπικότητες.

Ο ίδιος ο Νίκος Γκαραβέλας δήλωσε: «Θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή την πρόταση για την εκπομπή και για το ελληνικό ραδιόφωνο γενικότερα. Ευχαριστώ τον WSM για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Το ελληνικό ραδιόφωνο αναγνωρίζεται, καταξιώνεται και δημιουργεί ιστορία, διότι είναι ο μοναδικός τρόπος να μην ξεχαστείς ποτέ».

Η εκπομπή θα μεταδίδεται LIVE κάθε Κυριακή στις 9 το πρωί στην Ελλάδα, λόγω της διαφοράς των -8 ωρών από το Nashville.

Πηγή: Τετ-ράδιο Ελευθεροτυπίας
posted by Panos @ 23:35  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .