radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τρίτη, Σεπτεμβρίου 23, 2008
URTI: Ραδιοφωνικός διαγωνισμός στην Ελλάδα
Τη συνάντηση για τον ετήσιο θεματικό Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό του URTI (Universite Radiophonique et Televisuelle Internationale - Διεθνές Ραδιοφωνικό και Τηλεοπτικό Πανεπιστήμιο) φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΕΡΤ Α.Ε.

Στο φετινό διαγωνισμό, θέμα του οποίου είναι «La memoire» («Η Μνήμη»), συμμετέχουν 55 ραδιοφωνικά προγράμματα απ' όλο τον κόσμο, αριθμός ρεκόρ για την ιστορία του διαγωνισμού.

Στις εργασίες της Συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη, στις 25 - 27 Σεπτεμβρίου 2008 και της οποίας την οργάνωση έχουν η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ και η ΕΡΑ Αιγαίου, τα 15 μέλη της Κριτικής Επιτροπής θ' ακούσουν τα διαγωνιζόμενα προγράμματα και θα επιλέξουν τα τρία καλύτερα, τα οποία και θα βραβευτούν.

Η Κριτική Επιτροπή

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούν μέλη από τις εξής χώρες: Αίγυπτος, Αλγερία, Τυνησία, Καμερούν, Ελλάδα, Βουλγαρία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ιταλία.

Φέτος, η Ελληνική Ραδιοφωνία συμμετέχει με δύο προγράμματα και συγκεκριμένα με «Το μαγνάδι της μνήμης» της Δέσποινα Τσούκα από την ΕΡΑ Βόλου και με το «Από πού και γιατί;» του Γιώργου Παπαζαχαρίου από την ΕΡΑ 5.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό, απέσπασε η ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ «Collage de frontiers», του δημοσιογράφου Γκαζμέντ Καπλάνι.
posted by Panos @ 09:51  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .