radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Απριλίου 11, 2008
Αναδημοσίευση απο mediablog: Αστοχία υλικού στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ
O πρώτος ενημερωτικός σταθμός της χώρας εδώ και πολλά χρόνια, ο ΣΚΑΪ 100,3 την Πρωταπριλιά άλλαξε ξαφνικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες το πρόγραμμα του.
Tην ώρα που δεν υπάρχει ουσιαστικός ανταγωνισμός, αφού παραδοσιακοί ενημερωτικοί σταθμοί όπως ο FLASH, ο ΑΘΗΝΑ 984 και ο ALPHA 989 αδυνατούν να επανέλθουν στις επάλξεις της ενημέρωσης, o ΣΚΑΪ είχε ουσιαστικά να ανταγωνιστεί μόνο τον ανερχόμενο νεοσυσταθέντα REAL FM.
Έπρεπε δηλαδή να προτάξει τον διαχρονικά ενημερωτικό του χαρακτήρα σε συνδυασμό με το ισχυρό δίκτυο συνεργατών και την εγκυρότητα που του αναγνωρίζουν οι ακροατές, απέναντι σ' ένα talk radio που στηρίζεται στο σχόλιο δυνατών υπογραφών, όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γιώργος Τράγκας συν κάποια γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα όπως ο Γιώργος Λιάγκας, ο Άκης Παυλόπουλος και η Βάσια Λόη!
Πως αποφάσισε λοιπόν να αντεπιτεθεί ο ΣΚΑΪ; Αποδυναμώνοντας πλήρως την πρωϊνή ζώνη, όπου ο εργαζόμενος και ο εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο θέλει "σκληρή" ενημέρωση. Κατήργησε λοιπόν, η διεύθυνση του προγράμματος, τις ωριαίες εκπομπές μεταξύ 10 και 13, αφαίρεσε τους γνωστούς δημοσιογράφους και δημιούργησε ένα πρόγραμμα στο prime time του οποιού κυριαρχούν ο "χιουμορίστας" πλην αμήχανος Πιτσιρίκος, η "νευρωτική" Γκίζα, το "χαλαρωτικό" και με overdose παρουσία σε ραδιόφωνο και τηλεόραση δίδυμο Γιατζόγλου- Βίδου και φυσικά το μοναδικό δυνατό χαρτί του σταθμού η ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ. Συνελόντι ειπείν: απολιτίκ και χαλαρωτικές εκπομπές από τις 11 ως τη 1.
Η ενημέρωση στο "κορυφαίο ραδιόφωνο της χώρας" όπως αυτοπροσδιορίζεται περιορίζεται στη ζώνη 7-10 με Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου και Παπαδάκου και φυσικά στο καυστικό σχόλιο του Καλαμούκη μεταξύ 1 και 2.
Αλήθεια έτσι σκοπεύουν οι ιθύνοντες του ΣΚΑΪ να χτυπήσουν τον αυξανόμενη ακροαματικότητα του REAL; Δεν διαθέτουν ούτε έναν δημοσιογράφο που μπορεί να αντιπαρατεθεί με πληροφορίες και ειδήσεις με το Νίκο Χατζηνικολάου στο 10-12 κι επέλεξαν τον Πιτσιρίκο και την Γκίζα;
Φοβάμαι ότι οι επόμενες μετρήσεις θα διαψεύσουν τις επιλογές τους, όπως κάνουν ήδη οι διαμαρτυρόμενοι ακροατές και θα τους κάνουν να ανασκευάσουν γρήγορα το άχρωμο και άοσμο πρόγραμμα τους…
posted by Panos @ 21:21  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .