radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006
Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος: διαμαρτυρία για τους Duran Duran
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κλειστό Γήπεδο Ξιφασκίας, την Κυριακή στις 19.30 πριν από τη συναυλία των Duran Duran, καλεί η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Με αυτόν τον τρόπο η Ενωση επιθυμεί να καταγγείλει «το απαράδεκτο και καταχρηστικό ιδιωτικό συμφωνητικό που η διοργανώτρια εταιρεία Didi music ζητεί να υπογράψουν τα μέλη της εν όψει της συναυλίας της μπάντας».
Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΦΕ, η οποία κοινοποιείται στην εταιρεία και στον υπουργό Επικρατείας, την ΕΣΗΕΑ, το Διασωματειακό, την ΠΟΕΣΥ και όλα τα μέσα επικοινωνίας, «η εταιρεία ζητάει να της εκχωρήσουμε όλοι τη φωτογραφική μας δημιουργία δωρεάν και για οποιαδήποτε χρήση κρίνει, χωρίς καμία αποζημίωση, είτε οικονομική είτε ηθική».

«Είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι που φωτογραφίζουμε μόνο για τον ημερήσιο και ηλεκτρονικό Τύπο» εξηγεί στην «Ε» ο γενικός γραμματέας της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος. «Αυτός είναι και ο μόνος όρος που δεχόμαστε. Αρνούμαστε όμως κατηγορηματικά να πάρει η εταιρεία τη δουλειά μας, όλο το φωτογραφικό υλικό, να επιλέξει φωτογραφίες και να τις χρησιμοποιήσει όπως και όποτε επιθυμεί, ενώ εμείς χάνουμε τα πνευματικά μας δικαιώματα (το όνομα του δημιουργού στη φωτογραφία) και δεν έχουμε καμία οικονομική απολαβή. Η εταιρεία είναι ανένδοτη, οπότε καλούμε όλους τους φωτορεπόρτερ να μην υπογράψουν αυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό. Και ζητούμε ως συνδικαλιστικό όργανο τη συνεργασία των μέσων ενημέρωσης ώστε να μη δημοσιευτεί φωτογραφικό υλικό από τη συγκεκριμένη συναυλία. Εμείς θα μοιράσουμε φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία μας ως οπτικό υλικό της συναυλίας».

Παράλληλα η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση όπου εκδηλώνει την αλληλλεγγύη της στην ΕΦΕ και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η οργάνωση μιας συναυλίας και μάλιστα ενός διάσημου συγκροτήματος μπορεί να αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν παύει όμως να είναι και ένα καλλιτεχνικό γεγονός δημοσίου ενδιαφέροντος η παρουσίαση του οποίου ενδιαφέρει την κοινή γνώμη. Για τον λόγο αυτό το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τάσσεται αλληλλέγγυο προς τα μέλη της ΕΦΕ (...) και δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους στον αγώνα τους για την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία και την προστασία της πνευματικής δημιουργίας».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

(από το σημερινό φύλλο της Ελευθεροτυπίας)
posted by Panos @ 14:50  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .