radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006
Ικανοποίηση ΕΣΡ από την κάλυψη του πρώτου γύρου των εκλογών
Την ικανοποίηση του για την κάλυψη των εκλογών από τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (το χρόνο που αποδόθηκε στους εκπροσώπους των συνδυασμών) εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης.

Ο κ. Λασκαρίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές η κάλυψη ήταν ικανοποιητική τόσο από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας όσο και από τους περιφερειακούς σταθμούς.

Σχολιάζοντας το ότι αρκετοί σταθμοί -κυρίως της περιφέρειας- επέλεξαν να μην ασχοληθούν καθόλου με το θέμα των εκλογών, ενώ οι σταθμοί του κέντρου αφιέρωσαν σχετικά λίγο χρόνο στο θέμα, διευκρίνισε ότι το Συμβούλιο δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να προβάλει ή να μην προβάλει τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές -αντίθετα με ό,τι συμβαίνει για τις εθνικές- και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διασφαλίσει ότι κατά την προβολή τηρούνται οι κανόνες της ισότιμης μεταχείρισης για όλους τους υποψηφίους.

Ο κ. Λασκαρίδης απέδωσε το γεγονός της αποστασιοποίησης των μέσων από τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Οδηγία που εξέδωσε το ΕΣΡ, πράγμα το οποίο, όπως είπε, αναφερόταν και σε επιστολές που απέστειλαν τηλεοπτικοί σταθμοί στο Συμβούλιο.
posted by Panos @ 14:37  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .