radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2006
Υψηλή διείσδυση του ψηφιακού ραδιοφώνου στη βρετανική αγορά. Στην Ελλάδα;

Περισσότερα από τα μισά βρετανικά νοικοκυριά θα διαθέτουν ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB) ως το 2010, σύμφωνα με το Digital Radio Development Bureau (DRDB), το οποίο συγκροτείται από το BBC και τις εταιρείες GCap Media, Digital One, EMAP, MXR, με σκοπό τη διάδοση του ψηφιακού ραδιοφώνου. Η παραπάνω πρόβλεψη αντιστοιχεί σε τετραπλασιασμό της αγοράς, καθώς αναμένεται ότι περίπου δύο εκατομμύρια συσκευές DAB θα έχουν πουληθεί στη Μ. Βρετανία ως το τέλος του 2006, αντιπροσωπεύοντας διείσδυση του ψηφιακού ραδιοφώνου στο 13,9% των νοικοκυριών.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο διευθύνων σύμβουλος του DRDB, Ian Dickens, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, σημειώθηκε δραματική αύξηση του αριθμού συσκευών DAB που διατίθενται στους καταναλωτές. Σήμερα υπάρχουν στην αγορά περίπου 300 μοντέλα τέτοιων συσκευών, κατασκευασμένα από τις μεγαλύτερες εταιρείες οικιακών ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο».

(πηγή satleo.gr)

Σε λίγο καιρό, όχι σε πολύ, θα ξεκινήσει και στην χώρα μας η διάδοση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Είμαστε υποχρεωμένοι ελέω Ε.Ε. αλλιώς θα μέναμε ακόμη βαθιά νυχτωμένοι. Τό έχουμε επισημάνει αυτό και σε προηγούμενη δημοσίευση. Βέβαια μην περιμένετε να γίνουν όλα αμέσως, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη!

posted by Panos @ 22:58  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .