radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Δευτέρα, Αυγούστου 21, 2006
ΑΔΕΙΕΣ...ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!

Το καλοκαίρι είναι μάλλον η κατάλληλη εποχή για να περισυλλεγούν τα μύδια και όχι για να νοικοκυρευτούν τα media. Το νομοσχέδιο για τη «συγκέντρωση των ΜΜΕ», που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας, τα ποσοστά μοριοδότησης και τον αριθμό των ΜΜΕ που θα ελέγχει κάποιος επιχειρηματίας –το οποίο επρόκειτο να έρθει στη Βουλή τον Ιούνιο– δεν αναμένεται να κατατεθεί τελικά πριν από το τέλος του Αυγούστου.

Κι αυτό γιατί τότε πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με την Κομισιόν. Ο Θ. Ρουσόπουλος έχοντας πρόσφατη εμπειρία από την περιπέτεια του «βασικού μετόχου» φυσάει και τη γιαούρτη.

Θέλει να έχει ξεμπερδέψει με τις Βρυξέλλες πριν προχωρήσει στη διατύπωση επίμαχων διατάξεων του νομοσχεδίου, ώστε να μην αναγκαστεί να κάνει διορθώσεις εκ των υστέρων. Στο νομοσχέδιο, ωστόσο, δεν θα προβλέπεται ο αριθμός των αδειών. Αυτός θα καθοριστεί περίπου έναν μήνα μετά την ψήφιση του νόμου. Στη συνέχεια, θα υπάρξει προκήρυξη από το ΕΣΡ.

Ο αριθμός δεν είναι προσδιορισμένος εκ των προτέρων, ώστε να κληθούν, στη συνέχεια, να χωρέσουν όσοι σταθμοί λειτουργούν (π.χ. [για την τηλεόραση] στην αρχική φάση είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να δοθούν 6 άδειες για ενημερωτικούς σταθμούς και 1-2 ειδικής θεματολογίας –μουσικοί, αθλητικοί κλπ). Τότε είχαν προκληθεί αντιδράσεις από ενδιαφερόμενους που κινδύνευαν να μείνουν «εκτός νυμφώνος». «Θα δούμε την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά και αναλόγως θα καθορίσουμε και τον αριθμό», λέει σήμερα κυβερνητικό στέλεχος που έχει άμεση γνώση της σχετικής συζήτησης.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οι άδειες να φθάσουν ακόμη και τις 10, με δεδομένο ότι υπάρχουν 6 σταθμοί που θεωρείται βέβαιο ότι θα τις εξασφαλίσουν (Mega, ANT1, Alpha, Alter, Star και Σκάι) κι ότι ανάλογα αιτήματα έχουν καταθέσει το ΚΚΕ (το οποίο έχει έτοιμο σταθμό), η Εκκλησία –που μέχρι τότε έχει το χρόνο για να κινηθεί και να αγοράσει συχνότητα–, αλλά και πρόσωπα από τον χώρο του Τύπου. Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει και για το αν θα εισέλθει και με ποιον τρόπο στην τηλεοπτική αγορά η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Επίσης θα δοθούν και άδειες σε θεματικά κανάλια (πχ MAD TV). Με δεδομένο ότι η συζήτηση θα βρίσκεται σε εξέλιξη στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στις επιλογές θα παίξουν ρόλο κι άλλα κριτήρια (η ικανοποίηση του αιτήματος του ΚΚΕ και της Εκκλησίας είναι βέβαιο ότι θα έχει επίδραση στον τρόπο αντιμετώπισης της κυβέρνησης). Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν μετά τις κάλπες. Τότε το όφελος για την κυβέρνηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού θα κρατά τους πάντες σε κατάσταση νευρικής αναμονής.

Πηγή: το Ποντίκι

posted by Panos @ 00:22  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .