radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2006
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ...ΔΕΥΤΕΡΟ!

Σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου 5 με 6 το απόγευμα , ο Ανδρέας Κατσιγιάννης δημιουργός της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, φιλοξενήται στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 , καλεσμένος της Βάνας Δαφέρμου. Μια συζήτηση για το χθές και το σήμερα αυτής της ορχήστρας που έδρασε έντονα στα τέλη του 19ου αιώνα και στο πρώτο τέταρτο του 20ου , στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη και αναβιώνει σήμερα, με νέους μουσικούς που παίζουν κυρίως νυκτά έγχορδα και ξύλινα πνευστά. Μετά την εξαιρετική επιτυχία «Smyrne» η Εστουδιαντίνα επέστρεψε δισκογραφικά με το cd «ΔΑΚΡΥ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ» , την παραγωγή και αυτού του δεύτερου album ανέλαβε ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος συμμετέχει και ερμηνευτικά στο δίσκο , όπως επίσης και οι : Γλυκερία, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Μπάσης, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Αρετή Κετιμέ, Ανδριάνα Μπάμπαλη, και ο Γιάννης Χαρούλης.

Ακόμη στην εκπομπή που ετοιμάζει η Ρένα Θεολογίδου και μεταδίδεται κάθε Σάββατο 10 με 12 το πρωί από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, καλεσμένος αυτό το Σάββατο 17 Ιουνίου, ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας. Ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις εικόνες του μεγάλου μας δημιουργού, αλλά και η σχέση του τραγουδιού με τις διαφορετικές εποχές.
posted by Panos @ 00:00  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .