radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2005
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005

thessaloniki 2005 Posted by Picasa

Σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου ξεκινά και πάλι του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, το θεσμό που αναβίωσε η ΕΡΤ σε συνεργασία με τη ΔΕΘ, αλλά και σπουδαίους καλλιτέχνες από το χώρο του τραγουδιού.

Πρώτη βραδιά λοιπόν και θα διαγωνιστούν οι πρωτοεμφανιζόμενοι δημιουργοί και ερμηνευτές με δώδεκα τραγούδια. Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει επίσης «ιστορικό» μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του φεστιβάλ. Παρουσιαστές θα είναι ο Ζακ Στεφάνου και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια (στοιχίζουν 10 και 5 ευρώ για το κάτω και πάνω διάζωμα του γηπέδου, αντίστοιχα) της πρώτης βραδιάς της διοργάνωσης θα διατεθούν για την ανακατασκευή του κτιρίου της ΧΑΝΘ και του θεάτρου «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης που κάηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά.

Τη δεύτερη βραδιά (Κυριακή 9 Οκτωβρίου) θα διαγωνιστούν τα τραγούδια έντεκα γνωστών δημιουργών, καθώς και το τραγούδι που θα διακριθεί στην πρώτη βραδιά. Παράλληλα, θα υπάρξει μουσικό αφιέρωμα στον πρόσφατα χαμένο Θεσσαλονικιό συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Δημήτρης Σταρόβας.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Γιώργος Ανδρέου (συνθέτης), Φίλιππος Γράψας (στιχουργός), Μίμης Πλέσσας (συνθέτης), Τάνια Τσανακλίδου (τραγουδίστρια), Γιώργος Χατζηνάσιος (συνθέτης), Μαρία Χούκλη (δημοσιογράφος), Γιάννης Σπάθας και Στέφανος Τσιτσόπουλος. Η επιτροπή θα κρίνει το αποτέλεσμα κατά 40% ενώ το 60% του αποτελέσματος θα κριθεί με την ψήφο του κοινού που θα δοθεί στο φεστιβάλ, είτε με τηλεφωνική ψηφοφορία είτε με την αποστολή μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου.

Κατά 35.000 ευρώ αυξάνει τον προϋπολογισμό διοργάνωσής του το Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές (ΕΡΤ και ΔΕΘ ΑΕ) ανακοίνωσαν ότι τα τρία πρώτα βραβεία των νέων συνθετών θα συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα ύψους 20.000, 10.000 και 5.000 ευρώ.

Για τη δωρεάν μετάβαση του κοινού από το κέντρο της πόλης στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία όπου θα διεξαχθεί το φεστιβάλ τραγουδιού τις δύο βραδιές της διοργάνωσης, ο ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) διέθεσε λεωφορεία.

Τα λεωφορεία θα αναχωρούν ανά δέκα λεπτά από τις 19.30 ως και τις 21.00 από την αφετηρία του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και θα επιβιβάζουν κόσμο από όλες τις ενδιάμεσες στάσεις μέχρι το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ενώ για την επιστροφή του κοινού θα γίνουν αντίστροφα δρομολόγια με αφετηρία το γήπεδο, μετά τη λήξη των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα.

Σήμερα το βράδυ, στις 22:00, όσοι βρεθούν στη συμπρωτεύουσα και το Στάδιο της Πυλαίας αλλά και όσοι παρακολουθήσουν τη βραδιά από το σπίτι τους (από το κανάλι της ΝΕΤ) θα ακούσουν και θα αποφασίσουν μεταξύ των εξής τραγουδιών:

1. "ΞΕΝΟ ΡΟΥΧΟ" (των Δημήτρη Λίβανου και Χρήστου Σταυρακούδη, σε ερμηνεία της Σταυρούλας Αρβανιτοπούλου)
2. "ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ" (του Χρήστου Γιαννόπουλου, σε ερμηνεία της Κωνσταντίνας Γκόρου και των ALTER EGO)
3. "ΔΡΟΜΟΣ" (των Χάρη & Γιάννη Μιχαηλίδη, σε ερμηνεία του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου)
4. "ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΞΑΝΑ" (του Κώστα Τηλαβερίδη, σε ερμηνεία του ίδιου)
5. "ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ" (των Δημήτρη Πικράκη και Δημήτρη Βαρελά, σε ερμηνεία της Μαρίνας Κωνσταντοπούλου)
6. "ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΑΛΙΑ" (των Τάσου Χαρανιά και Δήμητρας Μαστορίδου, σε ερμηνεία του Τάσου Χαρανιά)
7. "ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ" (της Ευσταθίας, σε ερμηνεία της ίδιας)
8. "ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ" (των Στάθη Δρογώση και Εβίτας Σκουρλέτη, σε ερμηνεία του Στάθη Δρογώση)
9. "ΧΑΜΕΝΗ ΕΛΠΙΔΑ" (του Θοδωρή Κοντάκου, σε ερμηνεία του ίδιου)
10. "ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΕΝΟ" (του Νάσου Ματράκα, σε ερμηνεία του ίδιου)
11. "ΑΠ' ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΟΥ" (των Μάνου Λυδάκη και Θανάση Ζλήκα, σε ερμηνεία του Μάνου Λυδάκη)
12. "ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ" (του Δημήτρη Λασκαρίδη, σε ερμηνεία του Σώζου Λυμπερόπουλου)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!
myRADIOURGIES.TK
posted by Panos @ 15:42  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .