radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2005
Φθηνότερα εισιτήρια στις συναυλίες
Μετά το περυσινό καλοκαίρι, που ήταν το χειρότερο ever, από άποψη προσέλευσης και εισπράξεων, η λεγόμενη "concert business" πήρε δραστικά μέτρα, μειώνοντας αρκετά τις τιμές των εισιτηρίων.
Και μπορεί το εισιτήριο για τις μπροστινές θέσεις στις συναυλίες των Rolling Stones να κοστίζει 452 δολάρια (το ακριβότερο εισιτήριο στην ιστορία) και 120 δολάρια το αντίστοιχο για τις συναυλίες του Paul McCartney, αλλά φαίνεται πως φέτος τα "μαγικά χαρτάκια" που εξασφαλίζουν την είσοδο στις συναυλίες μεγάλων ονομάτων της rock μουσικής, θα είναι πιο οικονομικά. Με λιγότερα από 30 δολάρια θα μπορεί κανείς να απολαύσει live την αγαπημένη του μπάντα, αφού τόσο, περίπου, κοστίζουν τα φθηνότερα εισιτήρια στις περισσότερες περιπτώσεις-όταν πρόκειται για ονόματα όπως αυτά των Stones ή του Paul McCartney, τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 50 και τα 60 δολάρια. Έτσι, μέχρι στιγμής, οι πωλήσεις εισιτηρίων πηγαίνουν καλά, με τις πρώτες ημερομηνίες των shows των Rolling Stones, του Paul McCartney και των Eagles να είναι sold-out, ενώ αρκετά καλά πηγαίνουν και οι συναυλίες των Motley Crue και των Green Day. Καλλιτέχνες όπως ο Lenny Kravitz, οι Audioslave, οι Backstreet Boys και οι Nine Inch Nails επέλεξαν φέτος μικρότερους χώρους για τις συναυλίες τους (clubs, "μεσαίας χωρητικότητας" θέατρα κλπ), ώστε να μπορούν να τους γεμίσουν. Όσο για τους U2, τα έσοδα από τις συναυλίες τους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια δολάρια, τρεις φορές περισσότερα από όσα εισέπραξαν πέρυσι ο Prince και η MadonnaΚαι, παρότι κάποιοι καλλιτέχνες λειτουργούν με την λογική "αυτή είναι η δουλειά μου και θα ζητάω όσα θέλω", οι εταιρείες που διοργανώνουν συναυλίες δείχνουν να έχουν τη διάθεση να βελτιώσουν την κατάσταση, προσφέροντας φθηνότερα εισιτήρια και επιπρόσθετα προνόμια.
posted by Panos @ 02:51  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .