radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Ιανουαρίου 08, 2009
Τα μουσικά έντυπα με δικές τους εκπομπές στα ερτζιανά

Εξυπνα την είδε ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο 105,5» κι έδωσε εκπομπές στα καλά μουσικά περιοδικά της πόλης. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Διότι, αν δεν παίξουν τζαζ οι συντάκτες του περιοδικού Τζαζ & Jazz λόγου χάριν, ποιος θα το κάνει; Ο Νίκος Μουρατίδης ή ο Γιώργος Θεοφάνους μήπως; Το ραδιοφωνικό παιχνίδι με τα περιοδικά γίνεται ως επί το πλείστον στη νυχτερινή ζώνη του σταθμού. Από τις 12 μέχρι και τις 2. Κάθε νύχτα και διαφορετικό μουσικό περιεχόμενο. Οπως ακριβώς συμβαίνει και στα μεγάλα ραδιόφωνα του εξωτερικού, που αφιερώνουν τις τελευταίες ώρες της ημέρας σε πιο extreme μουσικές επιλογές.

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο «Κόκκινο» είναι heavy metal με τον Βασίλη Ζαχαρόπουλο από το περιοδικό Metal Hammer. Την Τρίτη η σκυτάλη περνάει στο Cinemad για κινηματογραφικές ειδήσεις και μουσικές με τους Νίκο Κουρμουλή και Νέστορα Πουλάκο. Η Τετάρτη είναι πιο alternative. Τα ηνία αναλαμβάνει το περιοδικό Sonik και την εκπομπή παρουσιάζουν η Βάσια Μπακογιάννη και ο Γιάννης Ιωάννου. Αλλά και την Πέμπτη διατηρείται ένα αντίστοιχο indie μουσικό ύφος με τον Λάκη και τον Αρη Ιωνά του free press Velvet. «Είναι σούπερ να καλείς στο στούντιο κάποια από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα, εικαστικούς και καλλιτέχνες γενικότερα.

Να συζητάς για το τι συμβαίνει γύρω μας, να ακούμε μουσικές που δεν παίζονται σε άλλους σταθμούς και να επικοινωνούμε με τους ακροατές σαν μια παρέα με κοινά ερωτήματα, αγωνίες και ελπίδες», λένε οι ίδιοι. Την Παρασκευή, τέλος, η συντακτική ομάδα του online περιοδικού Mixtape παρουσιάζει, όπως λέει, ένα radio show. Εκτός από τη νυχτερινή ζώνη, στο πρόγραμμα του «Κόκκινου 105,5» υπάρχουν δύο ακόμα εκπομπές μουσικών περιοδικών. Καθημερινά, 7 με 8 το απόγευμα, το μουσικό site Avopolis παρουσιάζει καινούργιους δίσκους και τραγούδια. Στα μικρόφωνα οι Στέλιος Τζιρίτας και Χάρης Συμβουλίδης. «Το μότο μας είναι "ήχος και λόγος χωρίς προλήψεις και προκαταλήψεις". Αφ' ενός για να τηρούμε τις αποστάσεις μας από τον Συνασπισμό και αφ' ετέρου για να διαφοροποιούμαστε από τους παραγωγούς που εστιάζουν σε συγκεκριμένα είδη μουσικής», εξηγούν. Τέλος, κάθε Παρασκευή 10 με 12 το βράδυ, οι συντάκτες του Τζαζ & Jazz παίζουν καλή τζαζ.

Πηγή: Τετ-ράδιο Ελευθεροτυπίας

posted by Panos @ 23:34  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .