radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2008
DAB - Αποχαιρέτησε τα FM που χάνεις

Ενα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο του BBC αναφέρει πως μέχρι το 2015 λιγότεροι από τους μισούς ακροατές ραδιοφώνου θα χρησιμοποιούν τα γνωστά σε όλους μας FM και ΑΜ. Φυσικά η αναφορά γίνεται σχετικά με το DAB στην Μεγάλη Βρετανία όμως καλό είναι να γνωρίζουμε τι μας περιμένει κι εμάς ώστε να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά.

dab

Photographer: Jami3.org

Οι υπεύθυνοι του Digital Radio Working Group αναφέρουν πως αν οι ακροατές ψηφιακού ραδιοφώνου είναι αρκετοί μέχρι τό 2015 τότε θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση μέχρι το 2017 και ήδη ενθαρρύνουν τον κόσμο να εγκαθιστά ψηφιακά ραδιόφωνα στα αυτοκίνητα τους.

Τώρα όσο αφορά την πορεία του ψηφιακού ραδιοφώνου στην Ελλάδα κι εμάς ως ακροατές του… υπάρχει ένα μικρό χάος ακόμα από ότι έχω καταλάβει μετά από μια μικρή αναζήτηση που έκανα αλλά ευτυχως κάτι έχει έχει αρχίσει να κινείται. Φυσικά τα πράγματα ποτέ δεν υπήρξαν εύκολα στην ελληνική ραδιοφωνία και η παραδοσιακή φαγωμάρα συνεχίζεται.

Προσωπικά δηλώνω οπαδός του online ραδιοφώνου εδώ και πολύ καιρό και πραγματικά το θεωρώ πολύ σημαντικό, κυρίως σε φάσεις που βρίσκομαι “εκτός”. Αυτό το “εκτός”, μπορεί να σημαίνει “εκτός πόλης” για μένα ή ακόμα και “εκτός χώρας” για κάποιους άλλους.

πηγή: http://www.sheblogs.eu/2008/12/20/digital-audio-broadcasting/

posted by Panos @ 13:11  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .