radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2008
Νέος κοινός ψηφιακός ραδιοσταθμός από Deutsche Welle και BBC

Η Διεθνής Υπηρεσία του BBC και η Deutsche Welle ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία ένος νεου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ευρώπη, που θα βασίζεται στην τεχνολογία του ψηφιακού ραδιοφώνου μεσαίων/βραχέων DRM. Το νέο πρόγραμμα, που θα εκπέμπει εξολοκλήρου στα αγγλικά, αναμένεται να βγει στον αέρα στις αρχές του 2009. Θα είναι διαθέσιμο από νωρίς το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, στοχεύοντας προς τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη (ένα ακροατήριο 170 εκατομμυρίων εν δυνάμει ακροατών) ενώ θα περιλαμβάνει διεθνείς ειδήσεις, την τρέχουσα επικαιρότητα καθώς και ένα πλούσιο μείγμα από αναλύσεις, ντοκιμαντέρ και πολιτιστικές εκπομπές. Το πρόγραμμα θα παρέχει επίσης ήχο και κείμενο υπό μορφή πολυμέσων, προερχόμενο απευθείας από την ιστοσελίδα του BBC News.

Ο Έρικ Μπέτερμαν, Γενικός Διευθυντής της Ντόιτσε Βέλε, είπε: «Είναι σπουδαίο ότι δυο από τους πιο καταξιωμένους ραδιοφωνικούς φορείς του κόσμου μπορούν και συνεργάζονται σε ένα εγχείρημα τέτοιας κλίμακας. Είναι ένα εξαιρετικό εγχείρημα που θα προσφέρει στους Ευρωπαίους ακροατές περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, ενώ αποτελεί μια καλή ευκαιρία επανεξοικείωσης του ακροατηρίου με το DRM.»

Πηγή: DRM Consortium
posted by Panos @ 13:00  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .