radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2008
Απαιτείται συμβατότητα προγράμματος για τις δικτυώσεις.
Σε αναθεώρηση της οδηγίας περί δικτύωσης των ραδιοφωνικών σταθμών προέβη το ΕΣΡ στις 15 Ιανουαρίου. Η νέα οδηγία, έρχεται να συμπληρώσει την παλιότερη οδηγία του 2002, δίνοντας διευκρινήσεις και προσθέτοντας κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρεις. Ωστόσο, στην νέα οδηγία υπάρχει και μια σημαντική αλλαγή: τίθεται η προϋπόθεση η αναμετάδοση να μην αναιρεί το χαρακτήρα του προγράμματος του αναμεταδίδοντος ραδιοσταθμού. Έτσι, φαίνεται ότι πλέον το ΕΣΡ θα ελέγχει τη δήλωση φυσιογνωμίας προγράμματος των δύο ραδιοφωνικών σταθμών, προκειμένου να κρίνει αν υπάρχει αυτό που χαρακτηρίζεται "συμβατότητα χαρακτήρα".

Η αλλαγή αυτή φαίνεται ότι θα φέρει επιπτώσεις στο υπάρχον καθεστώς δικτυώσεων, καθώς όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που έχουν ήδη πάρει άδεια δικτύωσης, θα πρέπει να εξετάσουν αν η δήλωση χαρακτήρα τους συμβαδίζει με αυτή τη δικτύωσης. Για να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται για να ικανοποιηθεί αυτή η συμβατότητα, οι σταθμοί έχουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, είναι απορίας άξιον το πώς ερμηνεύει το ΕΣΡ την έννοια της "συμβατότητας", ίδιως αν ένας επαρχιακός ραδιοσταθμός πρέπει να είναι ενημερωτικός για να αναμεταδίδει έναν ενημερωτικό σταθμό της Αθήνας: με αυτόν τον τρόπο κλονίζεται το υπάρχον μοντέλο όπου μουσικοί σταθμοί με ελάχιστο προσωπικό δικτυώνονταν με μεγάλους αθηναϊκούς σταθμους και "γέμιζαν" το πρόγραμμά τους. Στην ιδανική περίπτωση που ικανοποιείται η απαίτηση οι (δηλωμένοι ως) ενημερωτικοί σταθμοί να απασχολούν ένα συγκεκριμένο αριθμό δημοσιογραφικού προσωπικού, τότε, δεδομένης της σημερινής κατάστασης, οι μεγάλοι αθηναϊκοί σταθμοί κινδυνεύουν να χάσουν τους αναμεταδότες τους σε πολλές επαρχιακές πόλεις.

radiofono.gr

posted by Panos @ 18:08  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .