radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2006
Ημέρες Ραδιοφώνου
Τον τίτλο της ταινίας του Γούντι Αλεν «Μέρες ραδιοφώνου», «δανείστηκαν» οι εκπρόσωποι της ΕΡΤ-3 σε συνεργασία με άλλους σχετικούς φορείς για τη διοργάνωση σειράς τιμητικών-επετειακών και συνεδριακών εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη λειτουργία του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα (του ράδιο Τσιγγιρίδη) και 60 χρόνων από τη λειτουργία του πρώτου κρατικού ραδιοσταθμού στη Θεσσαλονίκη.
Τις εκδηλώσεις παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου χθες η ηγεσία της ΕΡΤ 3.

Οι «Μέρες ραδιοφώνου» θα διαρκέσουν από τις 7 ώς τις 10 Νοεμβρίου και περιλαμβάνουν σειρά εκδηλώσεων με ημερίδες και εισηγήσεις (στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» της Διεθνούς Έκθεσης), αλλά και μια κοινή πεντάωρης διάρκειας ραδιοφωνική εκπομπή με ευθύνη του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ-3 και σε συνεργασία με δημοτικά και ιδιωτικά ραδιόφωνα της πόλης υπό τον τίτλο «Η ισχύς εν τη ενώσει».
Η ημερίδα με τίτλο «Χθες, σήμερα και αύριο του ραδιοφώνου» με εισηγήσεις για το ρόλο του ραδιοφώνου στις δεκαετίες που πέρασαν, το σήμερα και το αύριο αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο για τη ραδιοφωνία, τα προβλήματα και τις προτάσεις καθώς και την εμπορική διάσταση, τη διαφήμιση και την επιχειρηματικότητα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.

Ακολουθεί, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, ο ραδιοφωνικός μαραθώνιος και το απόγευμα συνεδριακές εισηγήσεις για το ραδιόφωνο και τον ελληνισμό όπου γης, επετειακά αφιερώματα για τα μεγάλα εθνικά θέματα, καθώς και τιμητικές εκδηλώσεις για τον Αλκη Στέα (απονομή τιμητικής πλακέτας) και τους πρωτεργάτες του ραδιοφώνου με αντίστοιχες απονομές πλακετών.
Την εναρκτήρια μέρα των εκδηλώσεων (Τρίτη 7 Νοεμβρίου) θα υπάρξουν ομιλίες και τιμητική εκδήλωση για τον Χρήστο Τσιγγιρίδη καθώς και μετονομασία της Μακεδονικής Φωνοθήκης-Φωνομουσείου (Μουσείου Ραδιοφώνου) που λειτουργεί σε κτήριο των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ από το 2000, σε «Μουσείο Χρήστος Τσιγγιρίδης».

Το Μουσείο θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το πρωί της Παρασκευής, σχολεία της πόλης, ενώ την ίδια μέρα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ βετεράνοι παραγωγοί του ραδιοφώνου θα δώσουν σεμινάρια για τις μουσικές, ψυχαγωγικές και ενημερωτικές ραδιοφωνικές εκπομπές.

(Ναυτεμπορική)
posted by Panos @ 10:32  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .